Vanaf 1 oktober hogere kilometervergoeding voor de fiets

Heb je recht op een reiskostenvergoeding voor je voor- of natraject naar het openbaar vervoer en gebruik je hiervoor de fiets? Vanaf 1 oktober 2024 ontvang je hiervoor de hoge kilometervergoeding van € 0,21 per kilometer. Tot die tijd geldt de lage vergoeding van € 0,07 per kilometer.

Duurzaam vervoer stimuleren

In de CAO Rijk 2024-2025 zijn afspraken gemaakt over een hogere kilometervergoeding voor het reisgedeelte met de fiets van en naar het openbaar vervoer en voor dienstreizen met de eigen fiets. Deze afspraak past in de doelstelling van cao-partijen om duurzaam vervoer te stimuleren.

Maximale bedragen hoge kilometervergoeding

Er gelden maximum bedragen voor de hoge kilometervergoeding voor het woon-werkverkeer: € 23,55 per dag en € 419,95 per maand.

Automatische aanpassing vaste kilometervergoeding

Heb je een vaste kilometervergoeding voor het voor- of natraject? Dan hoef je deze niet opnieuw aan te vragen. Vanaf 1 oktober 2024 gelden voor jou automatisch de nieuwe bedragen.

Dienstreizen met eigen fiets

Maak je voor dienstreizen gebruik van je eigen fiets? Ook dan heb je vanaf 1 oktober 2024 recht op een vergoeding van € 0,21 per kilometer. Tot 1 oktober 2024 geldt hiervoor de lage vergoeding van € 0,09.