Start open house uitgesteld

In juni hebben we in onze nieuwsbrief aangekondigd dat we vanaf september konden starten met de eerste Open House zorgverleners. Helaas duurt dit langer dan verwacht. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze vertraging, namelijk het ontbreken van de juiste documenten van de aangemelde zorgverleners. En doordat het verwijzingsproces in het nieuwe verzuimproces nog niet is ingericht.

Zorgverleners missen de juiste documenten

De meeste zorgverleners die zich hebben aangemeld, beschikken nog niet over de juiste documenten en certificaten. In sommige gevallen kan dit binnen enkele weken worden opgelost, maar voor anderen is een langer certificeringstraject nodig. We vinden dat er een minimaal aantal zorgverleners en voldoende dekking moet zijn voordat we kunnen starten. Wanneer dit minimum wordt behaald, is nog niet duidelijk. Het hangt af van de zorgverleners zelf. Nieuwe aanmeldingen blijven welkom.

Overgang naar nieuw verzuimsysteem

Daarnaast start op korte termijn de overgang naar een nieuw verzuimsysteem. Een goed ingericht verwijzingsproces is cruciaal voor de kwaliteit en efficiëntie van onze dienstverlening. Dit proces moet ondersteund worden door een applicatie, wat het huidige verzuimsysteem niet meer kan bieden. Sommige bedrijfsartsen zullen echter nog een paar maanden met dit oude systeem blijven werken.

Daarom hebben we besloten om de implementatie van het Open House uit te stellen tot ná de overgang van alle bedrijfsartsen naar het nieuwe verzuimsysteem, mits ook het minimale aantal zorgverleners is bereikt.

Vervolgstappen

Zodra we voldoende zorgverleners hebben, volgt meer informatie over de praktische aspecten van het Open House en de werkwijze met het nieuwe verzuimsysteem.

Vragen?

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen? Neem dan contact met je klantteammanager.

Eerdere berichten

Voorwaarden en deadline open house zorgverleners aangepast
Publicatie open house curatieve en preventieve interventies