Verbondenheid creëren op Diversity Day

Vandaag – de eerste dinsdag van oktober – is het Diversity Day. Deze dag is in het leven geroepen om verbondenheid te creëren en te laten zien dat een mix van mensen met een verschil in leeftijd, gender,  in (culturele) afkomst, arbeidsvermogen en/of seksuele oriëntatie positief is. Ook de Rijksoverheid doet mee, om het thema Diversiteit en Inclusie onder de aandacht te brengen bij alle rijksmedewerkers.

De Rijksoverheid streeft naar een veilige en inclusieve werkomgeving waar iedereen gelijkwaardig wordt behandeld  zichzelf kan en mag zijn en gerespecteerd wordt, zonder uitsluiting en ongewenste omgangsvormen. En naar een divers samengesteld personeelsbestand met een goede mix van verschillende perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis. Een personeelsbestand dat representatief is voor de arbeidsmarkt en een organisatie waarin de samenleving zich kan herkennen.

Binnen de Rijksoverheid zijn er verschillende activiteiten op en rondom Diversity Day op 1 oktober. Ga naar het Rijksportaal of het interne communicatiekanaal van jouw departement voor meer informatie over de activiteiten.

Inspiratie of hulp nodig vanuit de Rijksoverheid?

Werk je bij de Rijksoverheid en kun je hulp gebruiken bij het implementeren van DGI-beleid? Vanuit de tweede lijn begeleidt en activeert O&P Rijk | Diversiteit, Gelijkwaardigheid & Inclusie (DGI) het Rijk bij deze opgave richting een diverse en inclusieve organisatie, waarin gelijkwaardigheid voorop staat. Onze DGI-experts adviseren over, faciliteren bij en trainen teams, MT’s, HR en alle andere medewerkers bij de Rijksoverheid onder meer in:

  • een diverse en inclusieve organisatie waarbij het tegengaan van (arbeidsmarkt)discriminatie en het stimuleren van gelijkwaardigheid voorop staat;
  • inclusief leiderschap;
  • het werving en selectie proces en het begeleiden van teams met medewerkers uit de Banenafspraak;
  • inclusief samenwerken in teams met een focus op psychologische veiligheid. 

Het team adviseert ook over het voldoen aan het VN-verdrag handicap in relatie tot de Banenafspraak en over het beter inzetten van onbenut arbeidspotentieel in het kader van arbeidskrapte. Hiermee helpt O&P Rijk | DGI het Rijk te voldoen aan de wettelijke kaders en bij het behalen van haar DGI-doelstellingen.

Meer weten?

Stuur ons een mail via D&I@rijksoverheid.nl of neem een kijkje op www.oprijk.nl/inclusiviteit voor meer informatie over deze en andere producten en diensten van ons team.