Schrijf je in voor de Week van het werkplezier

Van 11 tot en met 15 november is de Week van het werkplezier. Hierin staat dit jaar het thema ‘Kwetsbaarheid en veerkracht’ centraal. Tijdens dit online evenement kunnen rijksmedewerkers deelnemen aan afwisselende en inspirerende workshops, webinars en andere activiteiten voor meer vitaliteit en werkplezier.
 

Kwetsbaarheid en veerkracht

Kwetsbaarheid gaat over momenten van verminderde inzetbaarheid, zoals bij de geboorte van een kind of het verlies van een dierbare, maar ook over het delen van onzekerheden. Veerkracht is het vermogen om te herstellen na tegenslagen. Open zijn over je kwetsbaarheden en jezelf kunnen zijn, evenals het toegeven van fouten, dragen bij aan een gevoel van verbondenheid. Het gevoel dat je omgeving je steunt, versterkt je veerkracht. Hoe veerkrachtiger je bent, hoe positiever dit bijdraagt aan je vitaliteit.

Van omgaan met verlies op de werkvloer tot de kracht van emoties

Tijdens de Week van het werkplezier kun je lezingen bijwonen van Thijs Launspach, Bram Bakker en Marjon Bohré over kwetsbaarheid en veerkracht. Maar er zijn ook verschillende webinars zoals ‘Vergroot je veerkracht’ door Awaris en ‘De kracht van emoties’ van Adaptics.

Daarnaast verzorgen verschillende rijksonderdelen activiteiten, zoals sessies over psychologische veiligheid van InterCoach, Netwerk vertrouwenspersonen en Mindful Rijk, het Expertisecentrum voor Positieve Psychologie. Ook komen onderwerpen aan bod als Omgaan met schulden, Kwetsbaarheid in relatie tot neurodiversiteit en Rouwverwerking op de werkvloer. Kortom, een divers programma met voor elk wat wils.

Inschrijven voor de activiteiten

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wil je erbij zijn, wacht dan niet te lang met aanmelden. Vanaf 7 oktober kun je je inschrijven voor de verschillende activiteiten. Let op: vol is vol.

Vragen?

Heb je vragen over het programma van de Week van het werkplezier? Stuur een e-mail naar registratie@bureaumk.nl.

De Week van het werkplezier wordt georganiseerd door Vitaal Rijk. Vitaal Rijk is een rijksbreed samenwerkingsverband van de verschillende Shared Services Organisaties O&P die zich bezighouden met vitaliteit.