Eenmalige uitkeringen in mei en november 2024 en juli 2025

Als je aan de voorwaarden daarvoor voldeed heb je bij de salarisuitkering van mei een eenmalige uitkering ontvangen van € 1.200 bruto (op basis van een 36-urige werkweek). In november ontvang je nog eens € 800 bruto en in juli 2025 € 350 bruto. Deze eenmalige uitkeringen kunnen gevolgen hebben voor eventuele toeslagen die je ontvangt.

De hierboven genoemde bedragen gelden bij een arbeidsduur van gemiddeld 36 uur per week. Heb je een andere arbeidsduur? Dan krijg je de cao-uitkering naar verhouding van je arbeidsduur van dat moment.

Voorbeeld

Yasmine heeft op 1 november 2024 een arbeidsduur van 30 uur per week. Zij ontvangt een bruto-uitkering van 30/36 van € 800, dat is in totaal € 6.67.

Krijg ik de uitkeringen als ik tijdelijk minder of geen maandinkomen ontvang?

Ontvang je door bepaalde omstandigheden in de maand van de uitkering slechts een deel van je maandinkomen? Dan heeft dit geen invloed op de hoogte van de eenmalige cao-uitkering. Ontvang je geen maandinkomen? Dan krijg je de eenmalige cao-uitkering alléén als je:

  • Maximaal 6 weken overig verlof hebt op grond van de CAO Rijk;
  • Verlof hebt op grond van de Wet arbeid en zorg;
  • Verlof hebt vanwege een Van-werk-naar-werk (VWNW) verlofperiode. 

Wat zijn de gevolgen voor toeslagen of uitkeringen?

Door deze eenmalige uitkeringen word je jaarinkomen hoger. Ontvang je toeslagen of een uitkering?  Dan kunnen die door je hogere jaarinkomen lager worden. Heb je voor het jaar 2024 al toeslagen aangevraagd? Dan kun je een hoger inkomen doorgeven aan de Belastingdienst.

Voor meer informatie over toeslagen kun je terecht op de website van de Belastingdienst. Voor meer informatie over je uitkering kun je terecht bij het UWV.

Je kunt ook je jaarinkomen verlagen door bijvoorbeeld IKB-uren te kopen of je IKB-budget in te zetten voor fiscaalvriendelijke doelen.