Arbovoorzieningen thuiswerkplek declareer je voortaan via O&P Rijk | P-Direkt

Sinds 1 augustus is SSC-ICT gestopt met het leveren van arbovoorzieningen zoals monitors, muizen en toetsenborden. Je kunt deze middelen voortaan zelf aanschaffen en de kosten declareren via het P-Direktportaal.

De aanvraag en thuislevering van arbovoorzieningen door SSC-ICT zijn ontstaan tijdens de coronacrisis als extra service. Nu kunnen alle Rijksmedewerkers deze zelf aanschaffen en declareren via O&P Rijk | P-Direkt. De dienst van SSC-ICT is hierdoor overbodig geworden.

Om welke arbovoorzieningen gaat het?

Het gaat om de levering van een los toetsenbord, losse muis, beeldscherm, voetensteun en laptophouder. De stopzetting heeft geen gevolgen voor andere diensten en producten, zoals een ARBO-werkplek.

Heb je nog een lopende aanvraag staan bij het SSC-ICT? Dan wordt deze nog gewoon opgepakt door SSC-ICT.

Hoe declareer ik mijn arbovoorzieningen?

Je kunt de hierboven genoemde arbovoorzieningen declareren in het P-Direktportaal via Financiën en salaris > Hybride werken > Thuiswerkvoorzieningen. Kies vervolgens voor ‘Declaratie indienen’ onder ‘Arbovoorzieningen’.

Bespreek voordat je iets aanschaft of declareert met je manager welke arbovoorzieningen je nodig hebt om veilig thuis te werken. Vervolgens kun je de overige nodige voorzieningen zelf aanschaffen. Houd hierbij rekening met het maximale aanschafbedrag per middel.

Is je aankoop duurder dan het maximumbedrag? Dan kun je bij een toetsenbord, muis en beeldscherm voor het overgebleven bedrag je werkgeversbijdrage en aanvullend je IKB-budget voor inrichting van de thuiswerkplek gebruiken. Voor een voetensteun of laptophouder duurder dan € 60 kun je géén werkgeversbijdrage of IKB-budget inzetten. 

Meer informatie

Op de pagina over arbovoorzieningen thuiswerkplek vind je meer informatie over de regeling en het declaratieproces. Hier staat onder meer precies beschreven welke kosten worden vergoed en hoe je je declaraties indient.

Aan welke ministeries leverde het SSC-ICT thuiswerkmiddelen?

Het SSC-ICT leverde thuiswerkmiddelen aan de volgende ministeries:

  • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
  • Buitenlandse Zaken (BZ)
  • Financiën (FIN)
  • Infrastructuur en Waterstaat (IenW)
  • Justitie en Veiligheid (JenV)
  • Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
  • Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)