De succesvolle schakel in de inhuur van extern personeel bij de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA)

In het kort

  • Het inkoopcluster van de Nederlandse Arbeidsinspectie, waar Diana onderdeel van uitmaakt, werkt nauw samen met Team Tijdelijk Werk (TTW) om het inhuurproces soepel te laten verlopen en onrechtmatigheden te voorkomen.
  • Dankzij het gebruik van de digitale inhuuroplossing en het advies van TTW kan Diana efficiënt communiceren, factureren en uren registreren, met ondersteuning van haar collega's en het jobsupportteam.
Een foto van een ketting
Een foto van een ketting

Voor Diana Kloor uit Voorburg is het spel van het samenbrengen van de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats een ware uitdaging. Gelukkig wordt deze uitdaging een plezierig spel met de hulp van Team Tijdelijk Werk (TTW). Met haar ervaring bij TTW en haar huidige rol als klant bij de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), brengt ze enthousiasme en expertise naar het inhuurproces.

Diana Kloor in het kort

Maak kennis met Diana Kloor, een inspirerende professional uit Voorburg, met een sprankelende persoonlijkheid en een schat aan ervaring. Sinds 22 augustus 2022 heeft ze haar passie voor dienstverlening voortgezet bij de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), een geweldig onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Een schakel van kennis en enthousiasme in het inhuurproces

Diana erkent echter dat het inhuurproces bij de overheid niet zo eenvoudig is als simpelweg een bureau bellen. "Mensen denken vaak te simpel," zegt ze. "Bij het Rijk hebben we te maken met procedures en publieke gelden. Het is een spel waar we in zitten, maar ik vind het spel juist super leuk. Ik probeer mijn collega's te enthousiasmeren voor het inkoopvak. En daarvoor heb ik TTW nodig.”

Het partnerschap met TTW is van onschatbare waarde voor Diana. Ze begrijpt dat het inkoopproces binnen de publieke sector complexe regels en procedures met zich meebrengt, en TTW helpt haar om binnen die kaders te opereren. "TTW denkt mee met wat wel mogelijk is binnen de wet- en regelgeving," benadrukt Diana. "Ze bieden professioneel en adequaat advies, waardoor ik effectief kan opereren en mijn collega’s binnen de gehele NLA kan ondersteunen.”

Het enthousiasme van Diana voor het inkoopvak straalt door in haar rol bij NLA. Ze begrijpt dat het spel van inkoop niet alleen gaat om het vervullen van behoeften, maar ook om het vinden van slimme oplossingen binnen de regelgeving. Met behulp van TTW streeft ze ernaar om haar collega's bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen van het inkoopproces.

Samenwerken in complexe situaties

Diana, als behoeftesteller binnen de NLA, begrijpt de inkoopprocedures en bekijkt deze vanuit een andere invalshoek. Voor de inhuurmanager kan dit proces soms overweldigend zijn, maar het inkoopcluster NLA, ondersteund door TTW, speelt een essentiële rol door te adviseren en uit te leggen wat wel of niet mogelijk is.

Voor Diana zijn reguliere aanvragen, zoals het inschakelen van een ICT'er, routineklussen. Deze vallen onder reguliere aanvragen en worden afgehandeld binnen een bestaande raamovereenkomst. Hierbij zijn bekende bureaus betrokken, en het is een eenvoudige casus waarbij Diana en het team snel kunnen schakelen.

Maar er zijn ook complexe casussen waarbij extra uitdagingen komen kijken. Bijvoorbeeld wanneer een jurist moet worden ingeschakeld of wanneer er geen raamovereenkomst beschikbaar is. Dit is waar TTW van onschatbare waarde is voor Diana. Ze ontvangt waardevol advies en ondersteuning van het team, dat actief meedenkt over wat er wel mogelijk is binnen de regelgeving. Door zorgvuldig te kijken naar wat wel kan binnen de wet- en regelgeving, biedt TTW een professionele en adequate aanpak. Het doel is hierbij te kijken naar zowel de rechtmatigheid als vooral ook naar de doelmatigheid.

TTW's betrokkenheid bij moeilijke casussen illustreert hun toewijding om klanten zoals Diana te helpen bij het vinden van oplossingen binnen de grenzen van de wet. Ze denken proactief mee en zorgen ervoor dat NLA voldoet aan de vereisten en regelgeving, terwijl ze tegelijkertijd flexibiliteit en mogelijkheden bieden. De professionele ondersteuning van TTW geeft Diana het vertrouwen om complexe uitdagingen aan te pakken en de juiste beslissingen te nemen voor NLA.

Efficiënte inkoopalliantie

“Binnen de Nederlandse Arbeidsinspectie bevinden we ons in een bevoorrechte positie. We hebben het genoegen om samen te werken met een team van toegewijde inkoopadviseurs, beter bekend als het inkoopcluster. Dit cluster fungeert als een centraal contactpunt tussen NLA, Team Tijdelijk Werk (TTW) en de inhurende manager. Samen vormen we een sterk trio, waarbij iedereen een specifieke rol heeft om het inhuurproces soepel te laten verlopen”, aldus Diana. Deze samenwerkingsconstructie is weliswaar niet gebruikelijk binnen het ministerie van SZW.

Deze opzet is voor collega’s die behoefte hebben aan externe inhuur en zelden te maken krijgen met inkoop, kan het soms een zoektocht zijn. Het is geen geheim dat het uitzoeken van de regels geen favoriete bezigheid is, maar dankzij TTW en het inkoopcluster hebben we korte lijntjes en kunnen we efficiënt werken.

“Ik waardeer de nauwe samenwerking tussen NLA, TTW en het inkoopcluster enorm. Het stelt me gerust te weten dat er een team van experts klaarstaat om me te ondersteunen bij het naleven van de regels en het vinden van geschikte oplossingen. Dankzij deze samenwerking kunnen we ons richten op ons werk, wetende dat we kunnen vertrouwen op de expertise en ondersteuning van TTW en het inkoopcluster”, aldus Diana.

Diana en de digitale inhuuroplossing

Diana maakt gebruik van de digitale inhuuroplossing en met het advies van Team Tijdelijk Werk (TTW) om efficiënt te werken binnen de regels. Ze zorgt ervoor dat alle benodigde documenten en correspondentie via de algemene mailbox worden ingediend. Ze is zich bewust van de standaard procedures en volgt deze nauwgezet.

Wanneer Diana behoefte heeft aan overleg of een korte vraag heeft, maakt ze gebruik van de contactenlijst. Dit stelt haar in staat om te sparren met specifieke teamleden van TTW. Ze waardeert deze mogelijkheid enorm, vooral omdat ze een vaste contactpersoon heeft.

Als het gaat om het werken met het digitale inhuursysteem, nu genaamd JOB, geeft Diana aan dat ze regelmatig gebruikmaakt van de functies ervan. Dit omvat vooral het starten van een nieuwe inhuurvraag of het wijzigen van een overeenkomst. Hoewel ze toegeeft dat ze zelf niet zo bedreven is met ICT-systemen, begint ze meestal met communicatie via e-mail, maar merkt ze op dat het proces ingewikkelder kan worden naarmate het vordert. Gelukkig kan ze rekenen op de hulp van haar collega's en het jobsupportteam, die haar in grote mate ondersteunen bij het navigeren door het systeem.

Team Tijdelijk Werk staat voor je klaar

Dus ben je op zoek naar een oplossing om het inhuurproces binnen jouw organisatie te vereenvoudigen en te optimaliseren? Meld je dan aan voor de demo van onze inhuurdeskapplicatie door een e-mail te sturen naar martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl en ontdek wat deze voor jou kan betekenen!

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Meld je aan door een e-mail te sturen naar kern.thompson@rijksoverheid.nl.