Voorwaarden en deadline open house zorgverleners aangepast

Weblogs

De voorwaarden voor het open house voor curatieve en preventieve zorg zijn op een aantal punten aangepast. Ook is de deadline voor zorgverleners om zich aan te melden, verschoven naar 1 juli.

Een poppetje op een behandelfoto wordt behandeld aan het hoofd door een ander poppetje

O&P Rijk | Bedrijfszorg is in maart 2024 het open house voor curatieve en preventieve zorg gestart. Iedere aangemelde zorgverlener die voldoet aan de voorwaarden, komt in aanmerking voor een overeenkomst met Bedrijfszorg. Hiervoor moet een zorgverlener in ieder geval in een van de volgende categorieën vallen:

  • Klachten en aandoeningen van het houding- en bewegingsapparaat (HBA)
  • Psychische klachten en aandoeningen
  • Multidisciplinaire arbeidsrevalidatie

Aanpassing van voorwaarden

Naar aanleiding van vragen van leveranciers en klanten zijn de voorwaarden van de toelatingsprocedure op een aantal punten aangepast. De antwoorden op die vragen zijn begin juni gepubliceerd in de 2e Nota van Inlichtingen. De aanpassingen zijn:

  • In de eerste 2 jaar van het open house: Geïnteresseerde zorgverleners kunnen zich doorlopend aanmelden. Bedrijfszorg beoordeelt die aanmeldingen op maandelijkse basis.
  • Ook in de eerste 2 jaar van het open house: Bedrijfsartsen kunnen nog doorverwijzen naar zorgverleners die gecontracteerd zijn door klanten van Bedrijfszorg.
  • Gedurende de hele periode: Zorgverleners in de categorie 'Psychische klachten en aandoeningen' mogen ook NIP-geregistreerde psychologen inzetten voor de dienstverlening. Verlengde-armconstructies zijn niet toegestaan.

Deadline verschoven

De deadline voor zorgverleners om zich aan te melden, is verschoven naar 1 juli 2024. Door de verschoven deadline starten ook de eerste overeenkomsten later. Dat gebeurt waarschijnlijk vanaf september 2024.

Vragen?

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen? Neem dan contact met je klantteammanager.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.