Pensioen overdragen naar ABP? Doe dat dan vóór 1 oktober 2024.

Weblogs

Wil je werknemer in 2024 nog een ander pensioen overdragen naar ABP? Dan hebben wij een tip. Doe dit zo snel mogelijk en in ieder geval voor 1 oktober. Dan is de kans het grootst dat dit nog lukt. Is de aanvraag later, dan kan het zijn dat de werknemer lang moet wachten, tot wel 3 jaar.

Waarom die haast?

Dat komt door de invoering van de nieuwe regels voor pensioen. Deze gaan namelijk niet overal tegelijk in. Pensioen meenemen kan alleen als beide pensioenfondsen dezelfde regels gebruiken. De eerste fondsen gaan 1 januari 2025 over op de nieuwe regels en ABP op 1 januari 2027.

Alleen in 2024 werken alle pensioenfondsen nog volgens de oude regels. Daarna kan de werknemer nog steeds een ander pensioen meenemen, maar kan het tot 2028 duren voordat dit geregeld is. 

Meer informatie

Dit weblog is geschreven door één van de adviseurs van het Kennispunt Financiële Rechtspositie. 

Heb je vragen over financiële consequenties bij mobiliteit, een loopbaanstap, reorganisatie/ organisatieverandering, Van Werk naar Werk, inplacement/outplacement, ontslag, ziekte, WIA of (vervroegd) pensioen? Het Kennispunt Financiële Rechtspositie wijst werkgevers en werknemers hierbij de weg.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.