Voorkom terugbetaling: Pas nu het verwacht inkomen aan in ‘Mijn toeslagen’

Weblogs

Afgelopen jaar hebben vakbonden en werkgever in de sector Rijk een cao-akkoord bereikt waarbij onder andere een aantrekkelijke loonsverhoging op 1 juli 2024 is afgesproken en daarnaast op drie momenten eenmalige uitkeringen van in totaal € 2.350 worden betaald. Dit betekent een flinke stijging van inkomen van werknemers. 

Hoe hoger het inkomen, hoe lager de toeslagen

Voor werknemers met recht op toeslagen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag, kan dit hogere salaris achteraf voor een onaangename verrassing zorgen. Want hoe meer je verdient, hoe lager je toeslagen worden. Dit kan ervoor zorgen dat een medewerker aan het eind van het jaar onverwachts geld moet terugbetalen aan de Belastingdienst.

Voorkom verrassingen

Geef je medewerker dan ook de tip om op de website van toeslagen van de Belastingdienst het verwacht inkomen te checken én aan te passen. 

Zo blijft de medewerker aan de veilige kant en wordt voorkomen dat er begin volgend jaar een deel van de toeslagen terugbetaald moet worden.

Meer informatie

Dit weblog is geschreven door één van de adviseurs van het Kennispunt Financiële Rechtspositie. 

Heb je vragen over financiële consequenties bij mobiliteit, een loopbaanstap, reorganisatie/ organisatieverandering, Van Werk naar Werk, inplacement/outplacement, ontslag, ziekte, WIA of (vervroegd) pensioen? Het Kennispunt Financiële Rechtspositie wijst werkgevers en werknemers hierbij de weg.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.